Ny mikroskoplins från Micro-Epsilon


Övervakning av ultrafina objekt och makrofotografering av enskilda komponenter är nu möjligt tack vare en mikroskoplins från Micro-Epsilon. Speciallinsen är en uppgradering för värmerkameror, TIM 450 och TIM 640, med en optisk upplösning på 28 μm.

Tack vare den nya mikroskoplinsen från Micro-Epsilon, avsedd för värmekameror thermoIMAGER TIM 450 (382×288 pixel) och TIM 640 (640×480 pixels), är det möjligt att detektera även den minsta avvikelsen i temperatur med hög precision och pålitlighet. Mikroskoplinsen har utvecklats för mätning på PCB, vid montering av PCB eller för övervakning av microlödningar och svetsfog.

Detaljerad makrofotografering av enskilda objekt är möjlig i realtid med upp till 125 Hz och en optisk upplösning på 28 μm. Avståndet mellan kameran och mätobjektet kan vara upp till 100 mm och kameran placeras fritt inom detta område. Temperaturintervallen är skalbara från -20 ° C till 100 ° C, från 0 ° C till 250 ° C och från 150 ° C till 900 ° C. Tack vare det stora arbetsavståndet kan temperaturmätningar av elektroniska komponenter utföras samtidigt som funktionstester görs.

Kameramodellerna TIM 450 och TIM 640 kan uppgraderas med mikroskoplinsen. Gränssnittskabel, USB-kabel, stativ av hög kvalitet och det omfattande TIM Connect-programmet ingår alltid. Linsen möjliggör visning och snabb analys av högfrekventa temperaturskiftningar samt inspelning av radiometriska videor och bilder. Data kan exporteras och utvärderas med hjälp av andra program.