Universal styrenhet för induktiva positionsgivare

InduSENSOR MSC7401-styrenheten används för positions- och avståndsmätningar inom automationsteknik och maskinbyggnad. Styrenheten är kompatibel med induktiva LVDT och LDR mätprober och lägesgivare från Micro-Epsilon. Det robusta aluminiumhuset gör den idealisk för industriella applikationer. Förutom användarvänlighet erbjuder denna styrenhet i miniatyr även ett bra pris i förhållande till prestanda.

Styrenheten MSC7401 är konstruerad att användas med LVDT- och LDR-prober och givare. Dessa givare används främst för mätning av förskjutning, avstånd, position, oscillation och vibration. Detta medför många olika tillämpningsområden exempelvis mätuppgifter inom automation, kvalitetssäkring, testbänk, hydraulik och fordonsindustrin.

MSC7401 erbjuder, tillsammans med induktiva sensorer från Micro-Epsilon, ett perfekt pris i förhållande till prestanda vilket gör systemet idealiskt för applikationer i hög volym. Den universella MSC7401 enkanalkontrollen och de induktiva givarna från Micro-Epsilon utmärker sig tack vare sin robusthet, kompakta design och tillförlitlighet i industriella miljöer.

Inställningar av styrenhetens parametrar görs via knappar eller medföljande mjukvaruverktyg. Särskilt i industriella miljöer uppvisar styrenheten sina styrkor. Ett IP67-klassat aluminiumhus skyddar MSC7401 från damm och vatten. Hög upplösning upp till 13 bitar (beroende på den anslutna givaren och den valda frekvensen) och hög linearitet på 0,02 % av mätområdet är ytterligare enastående egenskaper. Anslutning är möjlig via en konfigurerbar ström- och spänningsutgång.