Kraftfullt induktivt mätsystem för små mätområden

Med sub-mikrometerupplösning och en frekvensrespons på upp till 20 kHz ger det nya induktiva mätsystemet EddyNCDT 3070 exakta mätresultat av förskjutning, avstånd, position, axelrörelse och mellanrum. Det kraftfulla, universella och industrianpassade systemet är baserat på virvelströmsprincipen och är kompatibelt med cirka 100 olika givarrmodeller. Det används överallt där extremt hög precision krävs, under svåra omgivningsförhållanden i fabriker, inom maskinbyggnad, bilindustri, automationsteknik och i testbänkar.

EddyNCDT 307x från Micro-Epsilon är ett extremt kraftfullt och exakt mätsystem för industriella mätuppgifter som maskinövervakning. Systemet är designat för att mäta avstånd under 1 mm och detekterar mätvärden som förskjutning, avstånd, position, koncentricitet, förlängning, oljefilmstjocklek och termisk expansion med submikron noggrannhet och med ett frekvenssvar på upp till 20 kHz.

EddyNCDT 307x består av en styrenhet, en givare och en kabel. Alla givare är anpassade till ferromagnetiska eller icke-ferromagnetiska mätobjekt. Systemet är extremt temperaturstabilt eftersom både givaren och stryenheten är temperaturkompenserade. Detta möjliggör mycket exakta mätningar även om omgivningstemperaturen fluktuerar. Givarna är konstruerade för temperaturer upp till 200° C och ett omgivande tryck upp till 700 bar. Den kompakta och robusta designen, såväl som kompatibiliteten med miniatyrgivare, gör eddyNCDT 3070 idealisk för installation i maskiner och system. För att maximera mätnoggrannheten är en avståndsoberoende flerpunktskalibrering möjlig.

Det industriella M12 Ethernet-gränssnittet finns integrerat för fältbussanslutning. Det är möjligt att konfigurera de analoga utgångarna på ett sådant sätt att mätvärdena kan matas ut som spänning eller ström. Ett modernt webbgränssnitt möjliggör användarvänlig parameterinställning och konfiguration av givare och styrenhet.