Micro-Epsilon – fjärrstyrt fordon för inspektion av pipelines

Pipeline inspection

Ett fjärrstyrt fordon utrustat med laserskannern scanCONTROL från Micro-Epsilon inspekterar insidan av en pipeline efter deformeringar och sprickor. Den här mobila enheten används under svåra miljöförhållanden och höga omgivningstemperaturer, t.ex. mitt i öknen, och är idealisk för automatisk kontroll och registrering av uppmätt data.

För att uppfylla säkerhetsbestämmelser är invändig inspektion av pipelines obligatoriskt eftersom eventuella deformationer kan leda till sprickor, vilket kan resultera i att pipelines slutar fungera, eller i värsta fall leda till personskada. Den kritiska faktorn är svetsskarven. DEKRA utvecklade ett helautomatisk fordon som löser uppgiften med hjälp av en kombination av okulärbesiktning och geometriska mätningar utförda av laserskannern scanCONTROL från Micro-Epsilon.

För att göra fordonet lämpligt för olika typer av pipelines i alla regioner i världen är den skyddad både mot sand, damm och omgivningstemperaturer på upp till 100 ° C. I kombination med att fordonets femte hjul uppe på fordonet pressas mot pipelinen är det möjligt för ROV:en att färdas uppför en hög lutning av runt 45 °. All data kan matas ut för vidare bearbetning, alternativt utlösa ett larm så fort en abnormalitet upptäcks i geometrin (rundhet, defekter, svetssöm, etc.).

[av_button label=’Läs mer’ link=’manually,http://www.micro-epsilon.se/laser-scanner/index.html’ link_target=” size=’large’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon=’ue835′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’]