Micro-Epsilon – nytt och kraftfullt virvelströmsmätsystem

EddyNCDT 3005

EddyNCDT 3005 från Micro-Epsilon är ett nytt och kraftfullt virvelströmsmätsystem (eddy current) med ett mycket fördelaktigt pris. Tack vare den trycktåliga, termiskt stabila och kompakta konstruktionen är eddyNCDT 3005 perfekt för applikationer i krävande industriella miljöer. Tryck, smuts, olja eller höga temperaturer har nästan ingen påverkan på mätprecisionen.

Eftersom sensorn och den kompakta kontrollern i eddyNCDT 3005 är temperaturkompenserad, så är även en utomordentligt hög mätprecision i höga eller fluktuerande temperaturer möjligt. Sensorerna är utformade för omgivningstemperaturer upp till max. 125 ° C, men i serien finns också en modell för temperaturer på upp till 180 ° C. Kontroller, kabel och sensor är trycktåliga upp till 10 bar.

Tillsammans med den helt integrerade eddyNCDT 3001 M12-sensorn är eddyNCDT 3005 den nya ingångsserien för virvelströmsbaserade avståndsmätningar. Kompakt, robust sensordesign och hög mätnoggrannhet, kombinerat med ett mycket fördelaktigt pris, gör dessa sensorer lämpliga för OEM-applikationer.

[av_button label=’Läs mer’ link=’manually,http://www.micro-epsilon.se/displacement-position-sensors/eddy-current-sensor/index.html’ link_target=” size=’large’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon=’ue835′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’]