Micro-Epsilon – ny smartphone-kompatibel optisk mikrometer

optoCONTROL 2520

Micro-Epsilons högpresterande optiska lasermikrometer optoCONTROL 2520 har uppgraderats med flera nya funktioner som förenklar konfiguration och användning.

OptoCONTROL 2520 är en mikrometer som utmärker sig tack vare dess höga precision med ett 46 mm mätspann och inbyggd styrenhet och Ethernet-interface. Webbläsargränssnittet körs nu i HTML5 istället för Java, vilket innebär förbättrad stabilitet och tillförlitlighet.

Då ingen ytterligare installationprogramvara behövs och med dess unika webbläsargränssnitt för konfiguration är optoCONTROL 2520 nu ännu enklare att använda. Webbläsargränssnittet körs nu i HTML5 och kan användas från en smartphone.

Ett mätdiagram visar gränsvärden. Systemet innehåller dessutom olika filtreringsmetoder och statistikfunktioner. Upp till 8 segment kan simultant mätas och ge utsignal. Användaren kan ändra displayen för måttenheter från metrisk (mm) till imperial (tum).

OptoCONTROL-sensorer mäter dimensioner, kanter och luckor på ett mål med hjälp av ThruBeam-skuggprincipen. Sändaren producerar en parallell ljusridå som överförs via ett specifikt linsarrangemang in i den mottagande enheten. Strålen stängs ner om den blockeras på dess sträcka.

CCD-kameran i mottagarenheten mäter målkonturen som bildas av skuggan och levererar utdata på detta som ett geometriskt värde. Målobjektet kan befinna sig i alla positioner inom ljusridån. Minsta detekterbara diameter på målobjektet är ungefär 0,5 mm, vilket innebär att systemet kan användas för att mäta små gap eller objekt som IC-stift och pin-remsor i elektronikproduktion.

Sensorn är också lämplig för att upptäcka stora objekt, utföra stora avståndsmätningar, räkningsuppgifter och rundhetsmätningar. Upp till åtta segment av målet kan mätas och utdata levereras samtidigt.

Utöver en extremt kompakt design erbjuder optoCONTROL 2520 också hög noggrannhet och ett maximalt avstånd mellan sändare och mottagare på 2 meter, och till skillnad från alla andra mikrometrar på marknaden kan mätmålet placeras på valfri plats i mätgapet.

[av_button label='Läs mer' link='manually,http://www.micro-epsilon.se/optical-micrometer/micrometer/index.html' link_target='' size='large' position='center' icon_select='yes' icon='ue835' font='entypo-fontello' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff']