Micro-Epsilon – ny kontroller för konfokala sensorer

confocalDT IFC2461

Produktserien av kontrollers för konfokala sensorer från Micro-Epsilon har utökats med ytterligare en modell. confocalDT IFC2461 ger inte bara högre mätfrekvenser på upp till 25 kHz för snabbare mätningar och kontroll av dynamiska processer, men levererar också stabila mätresultat.

De förbättrade, optiska komponenterna är idealiska för mätningar av tjockleken av glas och för mätningar av avstånd till mörka objekt. En funktion för aktiv reglering av exponeringstiden möjliggör mätningar av olika typer av ytor. Då den integrerade ljuskällan är mer hållbar än en Xenon ljuskälla, blir underhålls- och inköpskostnaderna lägre.

Två versioner av kontrollern är tillgängliga: standardversionen och en multi-peak-version. Den senare ger sex toppar, vilket möjliggör ensidig tjockleksmätning av upp till fem lager. IFC2461 används främst inom produktion av glas, flaskor och displayer, alternativt vid höghastighetsprocesser.

Konfokala kromatiska sensorer används för avståndsmätning, samt för att mäta tjockleken på transparenta material. De avancerade styrenheterna uppnår mätfrekvenser på 10 kHz (IFC2451), 25 kHz (IFC2461) eller 70 kHz med hjälp av en extern Xenon-ljuskälla (IFC2471) och erbjuder EtherCAT, Ethernet, RS422 och analogutgång. Optiska signaler överförs mellan sensor och kontroller via en optisk fiberkabel.

[av_button label=’Läs mer’ link=’manually,http://www.micro-epsilon.se/displacement-position-sensors/confocal-sensor/index.html’ link_target=” size=’large’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon=’ue835′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’]