Micro-Epsilon – nytt dotterbolag i Indien

I början av 2015 har Micro-Epsilon grundat ett nytt dotterbolag i Indien. Micro-Epsilon India Private Limited ligger i Pune, som är den nionde största staden i Indien och bara två timmar från huvudstaden Mumbai. Pune är en stad på fem miljoner invånare och bildar ett industriellt centrum för bilindustrin, lättare industri, programvaruutveckling och maskinbyggare. Andra delar av landet kan lätt nås från Pune.
Det nya dotterbolaget  i Pune kommer främst erbjuda service till nya och befintliga kunder i regionen. Försäljningsingenjörerna som är utbildade i Tyskland, erbjuder förstklassig Micro-Epsilon support och befäster företagets närvaro på den växande Indiska marknaden.
Micro-Epsilon fokuserar på implementering av avancerad teknik i högprecisionsmätteknik för kunder inom maskinbyggnad, automation, fordonsindustrin, elektroniktillverkning, samt forskning och utveckling.
Företagets mångfacetterade produktportföljd kommer att ha en mycket positiv effekt när det gäller att etablera Micro-Epsilons produkter på den indiska marknaden. Micro-Epsilon erbjuder optiska., mekaniska- och elektromagnetiskasensorer, samt mätsystem för att mäta avstånd, position, temperatur och färg, samt en lång rad av mätsystem med Ethernet-gränssnitt.
Tillsammans med Micro-Epsilon China är det indiska dotterbolaget det andra asiatiska dotterbolaget av totalt tio utländska dotterbolag hos det familjeägda teknikföretaget med sin hemort i Ortenburg, Tyskland.