NYHET: Världens minsta dragvajergivare

Världens minsta dragvajergivare är det senaste tillskottet i Micro-Epsilons produktsortiment. Med en vikt på bara 8 g och en storlek på bara 19×19 mm används wireSENSOR MT19 för positions- och avståndsmätningar med ett mätområde om 40 mm. Denna högdynamiska givare är extremt kompakt och möjliggör trådaccelerationer upp till 60 g. Den nya MT-serien från Micro-Epsilon innehåller även MT33- och MT56, som utmärker sig tack vare en ultrakompakt design i förhållande till mätområde.

Nya wireSENSOR MT-serien från Micro-Epsilon innehåller extremt kompakta dragvajergivare som kan integreras i mycket trånga utrymmen. MT19-modellen är den minsta dragvajergivaren i världen. Med ett mätområde upp till 40 mm och trådaccelerationer upp till 60 g är givaren speciellt lämplig för applikationer där hög dynamik krävs (kraschtest, simulationer eller labtest).

Serien består av ytterligare två miniatyrdragningsgivare – MT33- och MT56-modellerna som täcker mätområden upp till 130 mm. I förhållande till mätområdet är givarnas konstruktion mycket kompakt.

Dessa tre miniatyrdragningsgivare är utrustade med ett robust aluminiumhus och de är idealiska för industriella applikationer. Två genomföringar i ytterhöljet och en integrerad ögla som är fäst vid dragvajern möjliggör snabb och enkel montering.