Intelligent pyrometer detekterar hotspots automatiskt

Automatisk identifiering av hotspots inom automatisering, maskinbyggnad och övervakning av anläggningar gör effektiv och pålitlig processkontroll möjlig. Den intelligenta pyrometern thermoMETER TIM 8 erbjuder en automatisk spot-finder-funktion. Heta och kalla områden upptäcks med utmärkt rumslig upplösning och mycket liten mätpunkt vid fristående drift. Den analoga utgången gör pyrometern lämplig för OEM-applikationer. Temperaturmätningar är möjliga mellan -20°C och 900°C.

Den intelligenta pyrometern thermoMETER TIM 8 kombinerar fördelarna med en robust pyrometer och en värmekamera. Den utmärker sig tack vare sin utmärkta bildupplösning med ett modernt motoriserat fokus som möjliggör fjärrfokusering. När det fördefinierade tröskelvärdet uppnås kan en varning skickas ut via det integrerade processgränssnittet. Denna smarta pyrometer används bland annat för övervakning av styrskåp, vid processkontroll eller för upptäckt av överhettade bakverk.

ThermoMETER TIM 8-pyrometern är kompakt och kan integreras i begränsade installationsutrymmen. Den är utformad för fristående drift utan dator. Användningen är intuitiv utan konfigurationsprogramvara. Mätdatan matas ut direkt via en analog utgång vilket innebär att pyrometern är idealisk för seriella OEM applikationer. Ett industriellt gränssnitt med galvanisk isolering och tre relä- och analoga utgångar vardera samt omfattande tillbehör såsom enhet för renblås, skyddsfönster och kylhus finns som tillval.

Fördelar:
> Autonom drift
> Automatisk spot-finder-funktion
> Ytmätningar i industriella applikationer
> Ökad processtillförlitlighet
> Enkel processintegration via 4 – 20 mA analog utgång
> Materialbesparingar
> Kostnadsminskning
> Inkl. konfigurationsprogramvara